събота, 6 август 2022 г.

Леваци или глупаци

Току-що 
Споделено с: Публично
Леваци или глупаци са хората , за които Путин или Орбан са пример за подражание как да се опълчим на световният империализъм -глобализъм и неговата цитадела -САЩ . Ами определено са тъпанари защото и Путин и Орбан са начело на олигархични глутници .У нас левицата е безмозъчна и фалшива заради тъпият ѝ русофилски електорат и мошениците, които го яхат .
7 ч 
Ако не знаете колко бани има Джаф Безноси . Зная ,че много хора обичат Путин и руският фашизъм и мразят американската демокрация . Това са предимно възрастни хора с промити и пробити мозъци от времето на комунизма , но неочаквано за мен откривам и по-млади клъвнали на Путинската пропаганда и то в западни страни . Защо ? Защото по принцип хората са тъпи и виждат света чернобял . Ако САЩ и тяхната демокрация има кусури и върши поразии , значи който ги мрази е добър или обратното . Ако Путин или Садам е диктатор и убиец, то неговите врагове са ангели . Ако капитализмът е лош , значи комунизмът е добър и т.н.
Само че реалността е доста по-сложна и многопластова .
От всички развити страни САЩ имат най-високо неравенство и едни от най-големите проблеми с това .https://en.wikipedia.org/wiki/Inequality_for_All В Русия то е още по-голямо и мизерията потресаваща като в третия свят . Но в САЩ се говори ,спори , има ляво крило на демократическата партия проблемът се осъзнава , а в Русия ?
Неравенството за всички е документален филм от 2013 г., режисиран от Джейкъб Корнблут и разказан от американския икономист, писател и професор Робърт Райх . Въз основа на книгата на Райх от 2010 г. Aftershock: The Next Economy and America's Future , филмът разглежда нарастващото неравенство в доходите в Съединените щати . Райх публично спореше по въпроса в продължение на десетилетия и продуцирането на филм с неговите гледни точки беше „последната граница“ за него. Освен че е документален филм за социални теми, „ Неравенството за всички“ е и частично биографичен филм за ранния живот на Райх и времето му като министър на труда при президента Бил КлинтънУорън Бъфет и Ник Ханауер , двама предприемачи и инвеститори в топ 1%, са интервюирани във филма, подкрепяйки вярата на Райх в икономика, която е от полза за всички граждани, включително тези от средната и по-ниската класа.
А знаете ли какво е неравенството в България и защо сме първенци в ЕС? Има ли средна класа , гръбнакът на едно проспериращо демократично общество ?
Неравенството в доходите е най-голямо в България Разликата в доходите между най-богатите и най-бедните в България е над осем пъти, показва годишният доклад за заетостта на Европейската комисия. Средно този показател за държавите от ЕС е 5,5 пъти, което прави страната ни рекордьор в негативната класация. Дадена ни е възможно най-слабата оценка в цели шест категории, което е най-много спрямо останалите страни от ЕС. Тези 6 показатели са: преждевременно напускане на образованието; неравенство в доходите; риск от бедност и социално изключване; младите хора, които нито учат, нито работят; влиянието на социалните трансфери върху намалението на бедността; индивидуално ниво на базови дигитални умения. По всички тези показатели страната ни е на последно място в ЕС", обясни икономическият експерт от КНСБ Любослав Костов и добави:
"Неравенството в доходите се измерва по методологията на Евростат- съотношение на доходите между 20-те процента най-богати и най-бедни. Неравенството по този показател в България е 8,2 пъти, а ако вземем доходите на 10-те процента най-богати спрямо 10-те процента най-бедни, там вече разликата е 15 пъти. Това е рекордно високо равнище, по-високо дори от Северна Македония. Средно в ЕС неравенствата са около 5 пъти."
Друг метод за измерване на неравенството е като се претегли каква част от националното богатство се намира в ръцете на най-богатия 1% от населението.
Тук вече водещи са Бразилия, Русия и Индия. Делът на доходите на най-богатите руснаци е близо 60% от всички в страната, спрямо около 35% в САЩ.
А ако вземем най-богатите 10% в Русия, то техните доходи формират 80% от националното богатство. А САЩ са на второ място с дял на най-богатите от над 70% от всички доходи.

Защо , тогава така наречените леви , които критикуват и мразят капитализма и би трябвало да се борят с неравенството мразят САЩ , а любят Русия на Путин . Дали всъщност са истински леви ? Помните ли кой въведе плоският данък ?

Работниците на минимална заплата на пълен работен ден не могат да си позволят наем на тристаен апартамент навсякъде в САЩ.
Междувременно имението на Джеф Безос във Вашингтон има 25 бани.
Ето как изглежда олигархията. Вдигнете проклетата заплата вече.
 
Преглед на оригинала
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар