сряда, 7 септември 2022 г.

Оси или шишове

 Оси или шишове  за скара ? Запазвам си го това тук , защото се опасявам ,че ще се окажат прави всички , които предричат хаос и победа на Статуквото  чрез разделяй и владей  и хаос . 

У нас и по света:
ЗАЩО ЦЕНИТЕ ПОЛУДЯХА?
България е в предизборна кампания. Чуват се всякакви обвинения от партиите кой е виновен и кой е невиновен за стремителния ръст на инфлацията. Чуват се и всякакви обещания от партиите как с тяхната магическа пръчка, ако дойдат на власт, инфлацията ще бъде укротена и животът на обществото и държавата ще се обсипе с рози.

Чуват се лъжи. От всички партии и техните лидери. .


 Halime Bahry

Имам усещането, че прониквам в болните им мозъци на плъхове ,които търсят трескаво изход . На всичко са способни . Не го забравяйте .
Умишлено се прави така че да има криза с топлото и сметките и инфлация тази зима . Очаква се да има избори след избори и ще пробутат идеята за ВНС . Почти съм готова да се хвана на бас . Само не знам след кои точно предсрочни ще го направят . https://www.facebook.com/halime.bahry/posts/pfbid0fcgyNyGhxnkLDhFeRA9mTvhZo6vtMhwYeFEErWvFzD8Yv5rQvivXKc5KGs9e6D1ml Борис Борисов https://twitter.com/BorisoB13/status/1566005497068666882
Копелетата сериозно ще обработят народа за да кандиса на президентска република . Трябва и това да се разяснява . В едно общество със неукрепнало гражданско съзнание и демократични рефлекси , с партии ментета ще стане като в Русия . И в Турция Ердоган заграби много власт по същата причина . https://warofthecrickets.blogspot.com/…/09/blog-post_3.html
Копеле на Мафията https://www.youtube.com/watch?v=3rchLof0MLU
Каквото и да чуваме от политиците има 2 важни оси в политиката у нас: Изток-Запад и Ляво-Дясно, като първата е далеч по-важна, защото е цивилизационна. По втората ос може да има центристи (повечето се определят като такива), но по-първата няма център - или сме нормална западна държава или сме авторитарна държава, или си за силни съюзи НАТО и ЕС, свобода за Украйна или си за модела на управление на Путин със зона на сателитни губернии около Москва (по модела на Беларус). Преди да питаме гражданите на България да избират, лидерите трябва ясно да се заявят къде са по тези две оси. Тогава ще изберем с разум и сърце. Демократична България е за развитие на България като нормална западна държава в НАТО и ЕС с дясно-центристко управление при върховенство на закона, ефективна борба с корупцията и много важно - силна армия.
22
4
8
Харесване
Коментар
Споделяне

4 коментара

  • Stilgar Naibski
    Изобщо не съм съгласен, Великобритания като излезе от ЕС за Путин ли е, САЩ като не са подали молба за членство в ЕС за Путин ли са?
  • Halime Bahry
    Има една единствена ос , демократи -олигархия . Щом вие не сте го разбрали как да го разбере избирателя .Значи Олигархията , Мафията ще спечели и ще продължи да убива бизнес, морал, природа , гори , хората с лоши пътища и пестициди и най-вече с мизерия , наводнения , калпави здравни услуги и т.н. Не го разбраха и ОДС и вместо да прецакат оформящата се Мафия , тя прецака тях . Сега СДС са част от тази Мафия . Това с какво зарибяват, плашат и как ползват избирателите разните партии и политици не са оси , а демагогия и популизъм .
    • Момчил Дойчев
      Halime Bahry Само че олигархията/мафията не е само в ГЕРБ/ДПС и Прокуратурата, а във ВСИЧКИ партии и във всички държавни институции. И това е така, защото България е пленена държава от 1944 г. И оттогава ни е наложен един чужд антиевропейски , евразийски, антихуманен политико-икономически модел на развитие. Така че решаваща особено на тези избори е цивилизационната ос - или сме достойна , свободан инезависима европейска нация, или сме евразийска държава със затихващи функции, с измиращ, или бягащ на Запад народ.
      • Харесване
      • Отговор
      • 6 мин
    • Halime Bahry
      Момчил Дойчев Разбрах ви и ви разчетох отдавна . ГЕРБ може , а БСП не защото . Нали това искат . Вече са за диверсификация , реформи и първи евроатлантици . Назначените и създадени от ДС партии и бизнес нямат ориентация освен парата . Който даде , откъдето им падне . Сега точат лиги за бюджета и европейските зелени пари и имат нужда от прелегитимация . Няма да я получат от ПП. Дано ДБ не се излъжат

Няма коментари:

Публикуване на коментар